eur:
387.76
usd:
357.63
bux:
68271.45
2024. május 17. péntek Paszkál
A francia Julian Junca kapus (j) és Erdély Csanád a Magyarország – Franciaország jégkorongmérkőzésen a Sárközy Tamás Emléktornán a budapesti Tüskecsarnokban 2022. november 12-én. A magyar csapat hosszabbítás után 2-1-re kikapott, így a harmadik helyért játszhat.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

"Edzőbohócozás" a hoki-vb-n: videónyilatkozatot adott ki a csapatkapitány

Erdély Csanád szerint Galló Vilmos szerencsétlen nyilatkozatát a csapaton belül azonnal helyretették, mindenki az olaszok elleni meccsre fókuszál.

Mint ismert, meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett Romániától a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságon a magyar válogatott, ezt követően Galló Vilmos, a válogatott csatára bohócnak nevezte a csapat 73 éves kanadai edzőjét, Don MacAdamet.

A hazai jégkorongszövetség gyors lezárását ígérte az ügynek, Galló Vilmos szűkszavú közleményben kért bocsánatot a keresetlen szavú tévés nyilatkozatért - igaz, a válogatott öltözőjében feszült hangulatot senki sem cáfolta eddig -, csütörtökön pedig Erdély Csanád, a válogatott csapatkapitánya adott videónyilatkozatot az elitligába jutásról döntő két mérkőzést megelőzően (az ellenfelek Olaszország és Szlovénia lesznek).

Erdély Csanád a videóban azt mondta, ugyanolyan egységes a válogatott, mint korábban volt, az olaszok legyőzésére koncentrál, sikerült is rendezni a helyzetet a játékosok és az edzői stáb közt. "Galló Vilmos emocionális játékos, mindig nyerni akar, nagyon frusztrálja, ha kikapunk" - mondta még csapattársa védelmében. A sajtónak is üzent: ne cikkezzenek erről az esetről, a csapatnak most nyugalomra van a legnagyobb szüksége. Rávilágított, a románok elleni vereség nem befolyásolta azt, hogy Szlovénia és Olaszország közül az egyik csapatot meg kell verni. A szurkolóknak is üzent: mindent köszönnek nekik.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Erősen bírálta Magyarországot Mitch McConnell, a szenátus republikánus vezetője a felső házban tartott beszédében. A prominens amerikai jobboldali vezető aggodalmát fejezte ki Kína növekvő befolyása miatt a NATO-ban, amelyet Magyarországon keresztül érvényesít. Ezzel egyidőben bírálta a Demokrata Pártot is, amely szerinte nem elég pragmatikus a szövetségesekkel folytatott diplomáciai tárgyalásokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×